ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ – ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του ΕΠΑΛ Αρναίας,

Ευχόμαστε η νέα χρονιά να σας βρίσκει όλους υγιείς, δυνατούς και πρόθυμους να ορίσουμε από κοινού μια νέα αρχή, περισσότερο δημιουργική και συμμετοχική στο σχολείο μας!

Με το έτος 2024 να σηματοδοτεί την ανάγκη για έμπρακτες πράξεις αλληλεγγύης, αγάπης και προσφοράς στο συνάνθρωπο, το σχολείο θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία. Η εθελοντική δράση είναι από κοινού με το Γενικό Λύκειο Αρναίας.

Προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής θα βρίσκεται στις 17 Απριλίου ημέρα Τετάρτη κατά τις σχολικές ώρες, παράλληλα με την εκπαιδευτική διαδικασία, στο χώρο του Γενικού Λυκείου Αρναίας.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα αν παραβρεθείτε τόσο ως εθελοντές αιμοδότες, όσο και ως αρωγοί αυτής της προσπάθειας προσφέροντας αναψυκτικά, χυμούς ή μικρά κεράσματα στους αιμοδότες μας.

Στην εθελοντική αιμοδοσία δύναται να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος με τη γραπτή συναίνεση των κηδεμόνων τους.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν να δηλώσουν την πρόθεσή τους μέσω της φόρμας εδώ.

Σας περιμένουμε με χαρά!

Χρήσιμες οδηγίες

Για την γραπτή συναίνεση οι γονείς θα πρέπει να συμπληρώσουν το παρακάτω έντυπο-υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης και να το θεωρήσουν στο ΚΕΠ ή να το εκδώσουν μέσω του gov.gr με το αντίστοιχο κείμενο.

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τα κριτήρια αποδοχής νέων αιμοδοτών, καθώς και για το τι θα πρέπει να έχετε φροντίσει να πράξετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της αιμοδοσίας. Για περισσότερες πληροφορίες και εξειδικευμένες περιπτώσεις υγείας παρακαλούμε επικοινωνείτε με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στο τηλ. 2132146700.

Η δωρεά αίματος είναι ευεργετική όχι μόνο για τους λήπτες, αλλά και για τους δότες αίματος! Δείτε γιατί παρακάτω:

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για το ερωτηματολόγιο του αιμοδότη που θα κληθείτε να συμπληρώσετε κατά την είσοδο σας στο χώρο της αιμοδοσίας.

-Είναι εμπιστευτικό και συμπληρώνεται κάθε φορά που δίνετε αίμα. -Βασιζόμενοι στις απαντήσεις μπορεί να σας ζητηθεί να μην δώσετε αίμα. Αυτό μπορεί να συμβεί σε απολύτως κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους, ακόμη και ένα μικρό κρυολόγημα μπορεί να είναι αιτία αποκλεισμού. Προκειμένου να αποφύγετε μία ανεπιτυχή προσπάθεια αιμοδοσίας, ελέγξτε τον κατάλογο.